Sista Juli 2015

 
IMG_1498red
 
IMG_1497red
 
IMG_1518red
Linnea
 
Fotade Linnea nu sist jag var hemma. Vi for till hembyn Krångfors och fotade i den gamla vattensågen som finns där och som är väldigt fin med sina knakande brädor till golv och med en aura som andas historia. Så kul att få fota med Linnea och låta kreativiteten ta över! (egentligen borde typ 10 utropstecken också läggas till) Sånt behövs. Verkligen verkligen verkligen. 
 
Ledig ledig ledig i helgen och njuter så mycket av den tanken. Den är inte så planerad alls men ska iallafall redigera en drös med bilder och klippa lite film. 

27 Juli

Igår öste regnet ner och det tycktes aldrig sluta. Jag har några lediga dagar framför mig så satte mig på en buss mot Skellefteå och kom fram hit halv 10 på kvällen.
 
Denna dag har bestått av att fota och filma till mammas framtida hemsida och företag, roligt roligt!
 
IMG_1138red
Linnea agerade statist
IMG_1111red
Det fanns också tillfälle för bus 
 
IMG_1211red
 
IMG_1239red
Då vi var klara for vi på Ainas och fikade. Det är ett rosa gammlat hus som gör sig fint mot de gröna träden utanför. 
IMG_1180red
Polkaglass och kaffe latte, ja tackar. 
IMG_1197red
En kisande lillebror 
IMG_1195red
Med en söt Molly i knäet 
IMG_1205red
Cinna va ju också med såklart.
 
IMG_1215red
IMG_1218red
Mormor 
IMG_1248red
IMG_1253red
Hann med lite shopping också. Köpte inget av det jag egentligen skulle ha köpt men en måste ju få köpa något onödigt också då lönen äntligen infann sig på kontot hehe. Skjorta från Veromoda och mobilskal från Glitter för den intresserade.  
IMG_1256red
Mor min shoppade också. En mic till kameran som vi ska använda till framtida projekt. Kuligt kuligt

Linus och Cinna.

IMG_0184redd
IMG_0186red
 

23 juli 2015

Mina föräldrar och mormor har varit på besök här i Umeå tisdag till torsdag, mycket mys må ja säga!
Tisdag var det rätt så fint väder så vi for till nydalabadet en sväng men det blåste så förfärligt så där blev vi inte långvariga. Istället for vi och handlade och lagade middag hemma hos Linus och Linnea.
IMG_0956red 
mammacinna
 
IMG_1005red
 
IMG_1019red
Efter middagen tog vi oss ut till skogen för en liten promenad, då vi hade besök av all världens mygg. Det behövdes luva, långbyxor och en hel del massa myggmedel. Men det höll dom ändå inte borta.
 
IMG_1059red
IMG_1046red
Men det var fint ändå. 
 
Sen sov mamma och pappa hemma hos mig så hela mitt rum såg ut som en enda stor säng haha. Onsdag gjorde vi stan, åt glass i parken och åt pizza till middag innan vi slog på en film. Bra spenderade lediga dagar men nu åter till jobbet som kallar. 

Just because it's black in the dark, doesn't mean there's no color.

 
Untitled-1
 
IMG_0818svartvitt
 
 

En torsdag i juli.

Som jag nämnde så åkte jag väldig spontant hem till skellefteå i onsdagskväll, var ute på promenad och hade nästan två dagar ledigt framför mig då jag tänkte "varför inte dra hem en sväng?" så det gjorde jag. Vände om, packade väskan på 10 minuter och tog första bästa buss till Skellefteå. 
 
På dagen på torsdagen gjorde jag inte så mycket annars från vad jag skulle ha gjort i Umeå av min lediga tid. Jag drack kaffe, läste bloggar osv med undantag att mamma satt på andra sidan bordet. Bara det gör det ju värt. Vi pratade även ivrigt om framtida visioner, projekt och planer.
 
IMG_0691red
Senare på dagen for vi till mormor för att käka grillat til middag. Jag lånade hennes birkenstock då jag sprang fram och tillbaka in och ut genom huset. Vilken tur att vi har lika små pytteputt fötter. 
IMG_0711red
Linus och Linnea var även hemma i Skellefteå så Cinna var såklart även med.
 
IMG_0799red
Medan de andra förberedde maten passade jag och Linnea på att gå iväg en stund för att fota lite, en söt katt kom och ville också vara med.  
IMG_0827red
Började dock ganska fort regna så vi sprang in på altanen.  
IMG_0844red
Lillebror.
 
IMG_0906red
Saga och Therese var också där! 
IMG_0902red
Pappa hade fått semester dagen till ära och var lite lycklig över det.  
IMG_0914red
Sen delade vi upp oss lite könsstereotypiskt med männen vid grillen och vi tjejer pysslade på inne i köket med ett glas vin i handen. Just i detta fall hade jag inget problem med den fördelningen hehe
 
Sen la jag undan kameran, åt den gooooda maten och drack några till glas vin, fin fin kväll som sen avslutades med att jag for till Frida och hängde med hon och Mimmie, myyys! 
 
Dagen efter for jag hem kl 13, kort visit men ändå himla himla värt.

18 Juli

 
IMG_0824svartvitt
 
 
IMG_0821svartvitt
 
IMG_0806red
 
Fotade Linnea en sväng nu när jag var hemma, här är några, fler kommer! 
 
For hem till Skellefteå en väldigt spontan sväng ons-fre, då en hann med mycket. Grillat hos mormor, fotografering med Linnea och myskväll med tjejerna. Fredag var det tid att åka tillbaka för jobbet kallade senare på dagen. Deppigt att fara tillbaka samma dag som trästockfestivalen började och då en hoppade på bussen, hoppade glada och förväntansfulla ut med klirrande kassar. Men aja en överlever väl ändå får ja hoppas. Jobbhelg Jobbhelg Jobbhelg.  
 
 

14 Juli.

Idag: jobbat kortaste passet i världshistorien så att stiga upp 05.30 gick lite lättare idag. Anledningen till det korta passet är ett besök på sjukhuset för återkoppling om behinnorna. Då en inte fick de bästa nyheterna men aja, livet går vidare. Hemma igen innan kl 12 och hade hela dagen framför mig!
Hyfsat ok mellis må ja säga, mmmm. Åt detta innan promenad + hanapees podcast i öronen.
Plockade dessa blommor på vägen, inte så många men nu står iallafall denna mesiga men fina sommarbukett hemma hos mig. 
Sen smög sig solen äntligen fram så jag fick inviga bikinin litegrann, överdelen iallafall. Satt ute och läste och njöt ett tag innan solen smög sig tillbaka bakom molnen igen. 
Annars hänger jag mest i det här hörnet av mitt rum denna dag. Kvällen spenderas även där framför en film som uppladdning för arbetsdag 3/3 innan lite ledighet. 
 

13 Juli.

 
Hörrni har börjat göra detta underbart goda och ENKLA! Bästa kombon alltså.
Om du vill härmas så kommer receptet här:
 
För ca 2 personer:
 
1 dl quinoa 
1 halv rödlök
1 avokado
2 nektariner
1 paket halloumi 
1 lime
salt och peppar 
 
Koka quionan, stek halloumin, hacka allt det andra, pressa över saften från limen, krydda med salt och peppar, blanda om, KLART! Ät njut osv

11 Juli

Idag försöker jag lära mig rocka denna frisyr och eftersom vädret är typ det deppigaste ever passar jag på att dricka kaffe och läsa bok.
Har tre nya titlar på min bokhylla och detta är en av dom, än så länge är den bra.
Annars känner jag mest såhär idag och är egentligen lite uttråkad.  

9 Juli.

Igår var jag ledig och på dagen hängde jag med Nelly. Över sommaren bor hon hos vår klasskompis Greta, som är hemma i dalarna över sommaren. Greta har det så fint hemma. Titta bara↓ 
Vi kokade te och satte oss ute i gräset på bakgården för solen smög sig fram mellan molnen emellan åt.  
Vi låg där i ett par timmar innan hon var tvungen att röra sig mot jobbet och jag mot ica för att handla.  
Jag hade på mig det slappaste jag kunde hitta och kändes som att jag gick omkring i pyjamas ungefär. Efter middagen hoppade jag på cyklen och trampade till Linus och Linnea för att sjunga för Linnea som fyllt år! 
Klappade på Cinna som blivit mycket större sen jag såg henne sist men fortfarande lika söt! 
Klappade på Mollsan också såklart 
Sen gick vi på promenad. Cinna håller på att lära sig att gå i koppel.  
Vi gick förbi lite graffiti. Trevligt liv.  
Och åt sedan jordgubbar, vattenmelon och choklad framför en film. Braaaa dag!

Helgens bravader

På lördagen cyklade jag in till stan, samma väg som jag cyklat 100-tals gånger och tog in vad som förändrats i den lilla hemstaden under den tid jag varit borta. En hel del var det faktiskt. Jag köpte lite gott att dricka och handlade till middagen sen cyklade jag hem och började göra mig klar för kvällen.
 
Kl 16 kom Mimmie, Jenice och Frida till mig för att äta middag tillsammans. 
Det skapades ny spellista med namnet Glittertacos för att matcha kvällen.
 
Sen kom även Sandra
Vi satt mest och pratade och tog igen sen sist. Här har vi Jenice.
Sen började resten droppa in och vi körde några omgångar beerpong.
Först hade vi lite otur med vädret och det började spöregna. Men sen sprack det upp och solen sken som aldrig förr. 
Sen satt vi mest ute på altanen  innan vi drog vidare till verandan för att dansa en massa massor. 
 
På söndagen kom mormor och hämtade mig för att gå på den stora loppisen som är på folkparken varje söndag. Jag hittade ingen men var nöjd ändå. Efter det for vi och fikade och hade det mys, hon är ganska så bäst min mormor ♥
Morbror Danne bjöd sedan på grillat ute på deras soliga altan. Ett perfekt avslut på en fin helg då en vill ta vara på tiden på bästa sätt, vilket jag tror jag lyckades med. Mormor skjutsade mig till busstationen, kramades hejdå, jag somnade på bussen och helt plötsligt var jag tillbaka i Umeå igen. 

Måndag 6 juli 2015.

IMG_0455red
 
IMG_0457red
 
Jobbade 7-13 idag och gick sedan, lite oplanerat, lös på stan. Köpte nytt påslakan i ljusgrått linne från HM som ni kan skåda på bilden ovan. Köpte en kuvertväska till framtida finsittningar och lite små grejer som en kruka och kaffekopp. Jag köpte även två nya kuddfodlar för jag fick feeling. Den gula och ljusrosa kuddfodralen till vänster är de nya och kommer från HM för den intresserade. 
Annars idag så tvättar jag, redigerar bilder från helgen och ska nu laga middag och ikväll har jag lyxen att få vara med Nelly! 

5 Juli.






Tillbaka i Umeå nu efter en superfin helg i Skellefteå då en hann med fredagsmys med pappa, partyparty och dans , loppis och fika med mormor och middag hos morbror. Kort sagt bra helg då en fick ladda om batterierna och lugna själen lite.

Skellefteå.

Jag slänger in en hel drös med bilder, huller om buller. Men det får vara så för det är fredag, jag är ledig i helgen, jag är glad, det är sol och jag ska hem idag. Hem till fina skellefteå som har fått glitter i kanten på minerna då en fått distans och börjat sakna. 
Jag ska hem i helgen och det gör mig pirrig i kropp och hjärta. 

Tisdag den sista juni

IMG_0043red
Igår gjorde jag saker som att dricka te hos Nelly medan jag skickade arga mejl till bostaden och redigerade bilder på Cinna, jag såg sista avsnittet av True detective och kände mest omg, jag städade mitt hems alla vrår så nu är det skinande rent överallt vilket det inte varit på ett tag pga stress och ingen ork, jag intalade mig själv att bara för att man är ledig och det är hyfsat varmt ute så måste en inte vara ute då en inte vill. Så det var jag inte heller. Eller bara en liten kortis och drack kaffe för att andas 3 andetag luft. Jag såg även fotbollsfinalen med Hanna och Samuel och jublade åt vinsten på kvällen. Bra spenderad ledig dag iallafall. 
 
Nu är det tillbaka till jobb i tre dagar och jag hälsar juli välkommen och hoppas på att du ska bli en fin en. 
 

RSS 2.0