Ett skepp kommer lastat med hundvalpsöverdos

Om en ens kan få en överdos av hundvalpar? Tror inte det.
 
Igår var jag och hälsade på Linus och Linnea.
IMG_0087redFör den här lillasötnosen hade blivit storasyster!
 
IMG_0073redTill denna söta lilla varelse! IMG_0103red
Hon heter Cinna, är 8 veckor och är otroligt söt.  
IMG_0139red
Vi tog oss ut på ängen där hundarna fick springa runt och vi njuta av solen och värmen. Här har vi den lilla familjen.
IMG_0128red
Molly är sådär lite gulligt sotis för hon är van att få all uppmärksamhet som hon nu får dela med lillasyster. Men hon vänjer sig nog snart. 
IMG_0167red
IMG_0179red
IMG_0152redd
IMG_0190red
Efter någon timme gick jag hemmåt med ett leedne på läpparna och podcast i öronen. Mycket mycket mycket bra dag. 

Måndag 29 Juni 2015.

I lördags fick jag komma direkt från jobbet till detta. Vilken lyx! Sangria, paj, massa röror, potais, bröd osvosvosv mmmm och bäst av allt, fina vänner såklart.
Igår klockan 22 la jag lyckligt huvudet på kudden för att jag överlevde jobbhelgen, för att kvällssolen krävde shorts och för att kvällen luktade syrener. Umeå har varit fint igår.
 
Idag har jag ca 0% måndagsångest för jag är ledig och ska få klappa hundvalp. 

Speak the truth, even if you're voice shakes.

 
IMG_0035red
I tisdags tog vi upp Taco-tisdag igen, vilket är en fin tradition vi skapat. Taco-tisdag är så enkelt som det låter. Vi lagar tacos tillsammans till middag på tisdagar.
På vägen hem från det plockade jag på mig några syrener och satt dom i ett glas. Så nu luktar det sommar hemma hos mig.   

Summertime

Förra sommaren var då jag jobbade på ett äldeboende i Skellefteå, väldigt lite men dock varje helg och tog då vara på lill-lördagarna. Jag tatuerade mig och spenderade så mycket tid jag kunde i solen med en bok i handen. Jag, Mimmie och Jenice var på Bråvalla och såg sjukligt bra artister och sprang undan för blixten. Vi åkte till Krångfors, fridfullaste platsen på denna jord, då ett gäng pensionärer som nakensolade, nakenbadade och hade med sig varsin broderiduk, gjorde oss sällskap medan vi snackade killproblem och framtidsångest (men allt det där löste sig ju, det vet vi ju nu). Och där emellan gjorde vi sånt en gör på sommaren, åt massa glass, spelade volleyboll, hänge på bryggan och allt sånt där.
Förra sommaren såg ut lite ungefär såhär, lite huller om buller:
 
I sommar ser det lite anorlunda ut. Jag ska jobba i Umeå, i och för sig på ett äldreboende men inte i min hemstad. Den blir inte riktigt heller som jag hade tänkt mig, då mitt schema motarbetar alla mina planer.
Men det blir nog en fin sommar det här med, det ska bli spännande att se vad Umeå kommer att erbjuda. Som tur är, är jag ju inte ensam här utan vi i ålidhooders gör varandra sällskap. Ska bara hitta till badställerna här i umeå och en riktigt bra bok så ska nog det här bli fin fint!  

Midsommar

Såhär såg min midsommar ut i bilder.

Började midsommar med att jobba 7-13 för att sedan möta upp dessa för middag på ängarna. Vädret var ju så himla himla fantastiskt! Vi satt mest och njöt av värmen, åt gott, drack gott, lyssnade på bra musik och hade det bra. Åkte sedan vidare på lite festligheter där vi fick glitter på kinderna och träffade massa folk. Då klockan slog hemgång gick vi hem längst älven då det fortfarande var ljust och fortfarande varmt nog att en bara behövde kofta över klänningen. Det blev en fin midsommar detta.
Idag har varit min lediga dag och stressen och ångesten har smygit sig på över vad jag ska göra då jag endast är ledig en gång i veckan ungefär. Slutade iallafall såhär↑ En bok i solen då jag även fick sällskap av Hanna. Den fortsatte med grillat till middag med fint sällskap. Nu ladda om för ett par dagars jobb. Försöker peppa mig själv men det är svårt. 
 

Det är så logiskt alla fattar utom du.

Ledig denna dag och den började såhär: 
IMG_9979red
Avokadomackor med chiliflakes på och te. Köpte en kasse med avokados och varenda en har varit så jäkla perfekt, det är lycka det. 
Sen fortsatte det såhär: 
Hanna och Nelly kom till mig, vi tog filt, kaffe och chokladbollar och la oss ute i solen i flera timmar. Bara njöt och det var så underbart. Första riktiga sommardagen här i Umeå. 
IMG_9998red
Då en underskattade solen så är min näsa alldeles röd och aleo vera är min bästa vän. Fräkarn börjar även smyga sig fram.
Imorgon och hela midsommarhelgen är det jobb som gäller men midsommarfirande ska jag även hinna med!

Not all those who wander are lost.



Igår grillades det, dracks sangria och sjöngs massa Håkan, Wresvik, Hurula, Carola och massa annat på fysikgränd. Det var en fin lördagkväll. 
 
Annars så har en kunnat njuta av solen här i Umeå, sett Jurassic world på bio, blivit avsluten cykeln och ska nu dra mig till iksu för ett bodybalance pass och imorgon börjar sommarschemat på jobbet. 

12 Juni

Leeedig idag och hela helgen faktiskt så idag åkte jag, Linus och Linnea till plantagen för att köpa lite gröna grejer!
 
IMG_9962red
 
IMG_9965red
Jag kom visst hem med en liten palm, haha 
IMG_9971red
Och en liten murgröna i en guldig kruka.  
IMG_9972red
Detta nagellack är nu även i min ägo. Ny favvo tror jag.
Annars idag så har jag gått promenad då en endast kunde gå i t-shirt och lämna jackan hemma, finns hopp om sommaren trots allt ändå.

7 Juni.

Igår var vi hos mormor, grillade, drack vin och hade det mys. 
IMG_9833red
IMG_9838red
 Therese och Saga var där.  
IMG_9842red
Övernattning stod på schemat för den som ville så på gården stod en husvagn redo.  
IMG_9846red 
IMG_9860red
Det grillades  
IMG_9856red
Medan vi väntade på att maten skulle bli klar så gick vi ut en sväng med Molly.   
 
Linneadörr
Och så blev maten äntligen klar! 
IMG_9871red
Wiiihooo, det var gott och efterlängtat! 
frågesport
Efter middagen blev det tipsrunda 
IMG_9905red
Mitt lag bestod av linus, Linnea och mormor. Här har vi hon, min fina mormor♥ 
IMG_9918red
Vårt lag vann ( dock var vi 3 av 4 lag som kom på delad första plats haha) så jag var nöjd! 
Linneakök
Sen åt vi efterrätt och satt mest och pratade i köket och drack ett å ett annat glas vin. Här är Linnea. 
mamma
Mamma 
pappa
Och pappa.
 
Sen får vissa av oss hem och vissa sov över. En mysig och fin kväll var det, alltid fint att träffa familjen.

6 Juni

IMG_9789red IMG_9766red
IMG_9765red
 
Är i skellefteå i helgen. Vilket är fint för då får en krama och rå om. Igår fick jag krama på Frida och Stina vilket var så fint. Och ikväll får jag krama på mormor och resten av släkten medan jag äter god middag och dricker ett å annat glas vin. 

Offline is the new luxury.

IMG_9745red IMG_9741red IMG_9747red
 
Hallåhejhallå, har ätit något himla gott och enkelt till middag! Du behöver: halloumi, nektarin, blandsallad,avokado, valfria nötter, olivolja, salt och peppar. Stek halloumin, skär upp avokadon och nektarinen, blanda ihop och klart! Ät och NJUT!
 Åt detta framför Krunegård och Jinder på turné på svtplay, se det vetja. 

Annars har jag varit på arbetsintervju idag och det såg ut som att det aldrig skulle sluta regna. Men det kanske var bra för att då tvinga en till att städa det lilla koas jag lever i, tvätta, handla och laga matlådor. 
 
Nu har det äntligen slutat regna och denna måndag har känts som en helgdag, sånt klagar jag inte på. Och så ha det ju gått och blivit juni, vilket både är hemskt för maj bara sprang förbi men också fantastiskt för nu är officiellt sommar. 

RSS 2.0