fem fine frøkner på roadtrip. III

Andra dagen i Bodø, vilket var den bästa dagen enligt mig (om jag ar tvungen att välja en).  
IMG_9967red
Vi började med att duka upp frukosten. Yoghurt, granola, juice, bröd och olika pålägg. Och kaffe på det såklart mmmm.  
 
IMG_9974red
Mätta i magen for vi ut på vägarna igen, men bara en kort sträcka på 5 km för att komma till stranden Mejlle. Såhär såg vägen ut direkt då man kom ut från vägen från vårt hus. Fint alltså.  
 
IMG_0005red
Sen kom vi fram till mejlle (efter att ha kört upp och ner för branta smala vägar, som alltid i norge). Där hittade vi får! 
 
IMG_9998red
 
IMG_9982red
 
IMG_0006red
 Och fin utsikt
 
IMG_0014red
Här vandrade vi runt ett bra tag, tog allt i långsam takt. Stannade och kollade och fotade och wow:ade oss. Mjelle är en strand omringad av berg, så fint. 
 
IMG_0028red
Vi hade detta som ständig utsikt om en kollade ut mot vattnet, helt ok vy liksom.  
 
IMG_0022red
Fick bli att sätta sig ner ett tag och ta in lite.
 
IMG_0040red
Sen fortsatte vi att vandra runt och fota. Allt för en bra bild, här har vi Mimmie som ligger i mossan för att få den perfekta bilden på blåklockan. 
 
IMG_0041red
Gölle 
 
IMG_0055red
Sen började magarna kurra igen och vi slog läger vid ett bord och käkade kycklingsallad, drack kaffe och som sagt, njöt av utsikten. Sen åkte vi tillbaka till vårt hus och spenderade resten av dagen med att sola på vår terrass, men mer om det en annan dag! 

27 Augusti

IMG_0385red

 Har hittat en ny hobby. Broderi! Om min gamla syslöjdlärare Inez hade sett mig göra detta skulle hon nog ha fällt en tår (för ska vi vara ärliga tyckte jag inte att syslöjden va så kul där i lågstadiet och stackars Inez suckade nog många gånger åt den envisa ungen som jag var (och är)) men är så rogivande!! Här är mitt första verk.

 

IMG_0389red
I början försökte jag på millimetern få bokstäverna i mitten, få bokstäverna lika stora och orden att inte se skeva ut. Sen insåg jag att det gick ju emot hela jäkla budskapet. 
 
Så såhär blev den tillslut och här står jag och duger.  
 
IMG_0398red
 
 
IMG_0394red
 
Och här kan vi även skymta min nästa skapelse som jag börjat lite smått på. Perfekt sysselsättning att göra medan en lyssnar på podd eller ser serier. Har inte broderat något tidigare (än på syslöjden då) så lär mig efter vägen, blir spännande att se hur nästa blir. 

Fem fine frøkner på roadtrip. II

"Men Linnéa hur fortsatte första dagen i norge då? Taskigt av dig att lämna en sån cliffhanger!?" kanske ni tänker. Men tänk vilken tur för här kommer fortsättningen. 
 
IMG_9879red
Direkt vi kom in i Norge kändes det omöjligt att tänka att vi endast åkt över till grannlandet, för miljöerna skiftate så dramatiskt. Höga berg och klarblått vatten. Vi gapade mest. Och blev också lite bekymrade över hur smala, krokiga, upp och ner vägarna var i Norge + alla galna norrmän ute på vägarna som körde som dårar ibland. Men vi överlevde och kom tillslut fram till vårt fina hus en bit utanför Bodø ↓
 
IMG_9971red
 VI följde en smal grusväg som ledde fram till vårt lilla hus, mitt bland skog och berg. Med en liten å som rann brevid uppfarten och med närmsta synliga granne ett gäng kor. asså ändå <3  
 
IMG_9886red
Magarna kurrade så vi började med middagen direkt, blev tacos mmm  
 
IMG_9887red
Egentligen är det Sivert och hans pappa som bor i huset vi hyrde (via airbnb) vilket gjorde sig påmint av detta gulliga bland annat, men annars gjorde vi oss rätt så hemmastadda direkt.  
 
IMG_9889red
Utsikten från vardagsrummet och terassen, två berg på vardera sida och havet rakt fram, gick inte riktigt se sig mätt på. 
 
IMG_9894red
"MATEN ÄR KLAR" ropades det från köket och alla samlades runt bordet.  
 
IMG_9898red
Efter en dag med växlade väder och mestadels moln eller spöregn togs solen varmt emot, här av livsnjutaren Nelly.  
 
IMG_9927red
"Jaha vad fotar Mimmie då?!" Undrar ni kanske?  
 
IMG_9925red
Joo ba lite sol som går ner bakom ett av bergen ba.
 
IMG_9930red
Efter middagen slog vi oss ner i vardagsrummet, tog oss en kopp kaffe och..  
 
IMG_9938red
 ... njöt ännu lite mer av solen. 
 
IMG_9945red
 
IMG_9956red
 
IMG_9961red
Sen poppade vi popcorn och slog på en film på Netflix. Då vi skulle gå och lägga oss såg himlen ut såhär. Som sagt, vår utsikt från huset gick inte att se sig mätt på. 

Kräftskiva

Jag hade en så himla fin lördag. Först skrev Mimmie "Hej! Vill du följa med på Ikea och provsitta soffor med mig?" "Såklart!" svarade jag! Så dagen började med det, alltid så mysigt att gå omkring på Ikea tycker jag och drömma sig bort lite i framtida hem. Och få inspo till sitt nuvarande (dock pyttelilla) hem, så inom det närmsta veckorna ska det nog dyka upp en bokhylla här hemma. Men men nog om det. Vi provsatt alla soffor och hittade en bra till Mimmies nya lägenhet och köpte på oss lite småsaker också. 
 
Sen på kvällen var jag bjuden på kräftskiva hos Johanna!
IMG_0366red
Här ar vi henne, värden för kvällen! 
IMG_0362red
 
IMG_0370red
Jesper var också där 
IMG_0368red
Linn också, vi inledde kvällen med en snaps och snapsvisa såklart! 
IMG_0371red
 
IMG_0372red
Nelly 
IMG_0373red
Gölle 
IMG_0374red
Agnes 
IMG_0379red
Och hela gänget (Minus Jesper som var tvungen att avvika tidigare pga jobb dagen efter). Agnes, Johanna, Nelly, Linn och Sofia. Vi stannade till klockan slog söndag och lite längre än det. Så bra kväll.
 
Idag är min "semester" slut och jag återgår till jobbet för en vecka innan skolan börjar på måndag vilket känns så spännande och kul. En kanske inte får säga det men jag känner mig redo för höst för jag vet vad mycket kul den kommer dra med sig. 

Fem fine frøkner på roadtrip. I

I måndags kl 06.10 tog jag bilen Carina och hämtade upp alla fine frøkner en efter en. Efter att ha hämtat upp Mimmie i Skellefteå (med Fem fine frøkner på högsta volym) var hela gänget komplett och vi började vår roadtrip på riktigt med målet Bodø!
 
IMG_9782red
 
IMG_9786red
Vi följde vår resa via kartboken som fanns i baksätet, mycket roligare och finare än via google maps appen. 
 
IMG_9790red
Eftersom vi körde genom norrlands inland mötte vi såklart på renar som tyckte det var mycket rimligt att chilla lite mitt på vägen.  
 
IMG_9801red
I Arjeplog stannade vi för lunch! Här är hela gänget Sofie, Nelly, Nathalie och Mimmie 
 
IMG_9805red
 
IMG_9791red
Nelly 
 
IMG_9800red
Nathalie 
 
IMG_9815red
 
IMG_9816red
Mimmie 
 
IMG_9812red
Efter en liten kaffetår packade vi in oss i bilen igen 
 
IMG_9823red
Nelly hade förberett lekar som bilbingo och frågesport, så kul!  
 
IMG_9826red
I Jäkcvik började vi skymta bergen vid gränsen mot norge
 
IMG_9837red
 
IMG_9838red
Och till slut blev det så fint så vi var tvungna att stanna bilen för att fota lite
 
IMG_9840red
 
IMG_9843red
 
IMG_9844red
 
IMG_9848red
Efter att ha insupit den vackra naturen fortsatte vi vidare och var snart i Norge. Vi kom fram till vårt hus vid 18 (alltså 12 h efter att vi hade startad, vi som tänkt att det skulle ta 9 h haha..). Där lagade vi tacos och lärde känna vårt hem för de närmasta dagarna, men mer om det en annan dag! 

13 Augusti

IMG_9767red
 
Imorgon åker jag till Norge, närmare bestämt Bodø, vilket känns så himla pepp! Så idag står sånna här saker på listan:
- Packa (packa är så tråkigt..)
- Vattna blommorna
- Ladda kamerabatteriet
- Laga färdkost
- Hinna bli av med förkylningen innan kl 06 imorgon.
 
Änså länge har jag bockat av allt förutom sista punkten, kämpar fortfarande vidare på den. Men som sagt PEPP. 

5 Augusti

Bilder.
 
Livet är bra, just i denna stund. Har ett lugn i kroppen som inte funnits där på ett tag, lär väl försvinna typ imorgon men njuter av det just nu. Fick semester igår (eller egentligen ba inget jobb i två veckor hehe men låter så mycket mysigare med semester och jag tänker leva som om det är semster). Min första sesmsterdag är den gråaste på länge, sådär så att en måste tända alla lampor hemma redan kl 11 för det är så mörk inne, men det gör inget, för ikväll ska jag på korridorsfest med tema: klä ut dig till låt eller artist och med uppdrag: ta med något att dricka ur som du i vanliga fall inte dricker ur. Med uppstyrda lekar och folk jag tycker om. Alltså KUL. 
 
En annan rolig sak som händer på semester är att vi är fem fine frøkner som åker till norge om ca 1 vecka. Ser så mycket fram emot detta, roudtrip, lyssna på våran scecialgjorda spotifylista, utflykter, fota och umgås med 4 härliga brudar i 4 dagar. mmm. 
 
Andra saker jag vill göra på min semester: Gå på loppis, gå promenader, lyssna på sommarprat, läsa och bada. Kom igen sommaraugusti, ge mig bra väder, de är väl inte så mycket begärt ändå?  

Micklegård

I torsdags var jag, Linnea och Linus iväg på lite äventyr!  
IMG_9623red
Vi ställde in gps:en på Mickelträsk och kom efter ca 30 min fram till...  
IMG_9627red
Micklegård! En gård med massa djur! Kul! Det var vi och massa massor barnfamiljer  
IMG_9633red
Vi började med att kolla in de små djuren som tillexempel hamstrar. En kan ju ställa sig lite tveksamt till djur som hålls i bur osv men dom här verkade ha det så bra och fint tillsammans! 
IMG_9638red
 
IMG_9643red
Alpackor!!
 
IMG_9655red
Kolla så uppkäftiga 
IMG_9658red
Och gulliga 
IMG_9667red
Linnea blev kompis med typ alla djur, här en get, hennes bästa djur 
IMG_9680red
 
IMG_9683red
Man fick mata dom och då var de lite lättare att charma 
IMG_9695red
Som sagt, Linnea blev kompis med alla djur, här med en kalv :') 
IMG_9700red
Det fanns också kameler, bland annat de här två, som såg ut att vara bästa vänner och smida hemliga planer. Vill va kompis med dom. 
IMG_9711red
 
IMG_9718red
 
IMG_9734red
 
IMG_9739red
Vi hittade även grisar, och i deras inhängnad fick man gå in och klappa. Vilket vi såklart gjorde! 
IMG_9742red
När jag och Linus var små hade farmor och farfar en ladugård med grisar och höns, kanske satt några hemliga kunskaper i blodet på min bror för efter att han kliat grisen lite gakom örat la den sig ner och ville ba bli klappad. Assååå :') 
IMG_9745red
Sa ett sista hej till Alpackorna innan vi gick in i fiket och tog oss varsin glass 
IMG_9756redLinnea hade köpt sig en polaroidkamera just innan och tog ett par bilder under dagen, så fina och så rolig grej med att bilderna kommer ut direkt!
 
 
IMG_9755red Här är en på mig och Linus då vi klappar grisen. Sen körde vi hem igen och var väldigt överens om att detta var ett väldigt bra litet äventyr! 
 

RSS 2.0