29 Juli

 
IMG_9230red
 
Jag befinner mig i detta nu i Skellefteå. Jag kom hit för att jag och Elin höll en presentation för Skellefteå Kraft i onsdags om våran C-uppsats som vi skrev på uppdrag av dem. Det var läskigt men kul att se att det arbete som vi lagt ner fakttiskt har gett dem något. Mitt andra anledning till att jag är här är att det är stadsfesten i helgen, den lilla festligheten som jag missat de senaste 4-5 åren men nu slår jag på stort och ska dit både fredag och lördag.
Som uppladdning för det så har jag bara tagit det lugnt idag, bakat scones, druckit kaffe och läst bok. Boken jag läser just nu kan ni skymta i förgrunden Jag vet all det här, den handlar om en läkarstudent och jag kan relatera så till hennes student- och korridorsliv, än så länge är den bra! Uppladdningen inför morgondagen fortsätter då jag nu ska på Yoga. Namaste🙏🏼  

Midsommar

I fredags var det ju Midsommar som ni alla vet. Jag packade ner smink, klänning, locktång och vin i cykelkorgen och cyklade till Linus och Linnéa som bor på tomtebo. Jag firade med Linus, Linnéa och Linnéa. Tre Linnéa och Linus alltså, haha 
IMG_9129red
Där började jag och Linnéa med att binda ihop våra kransar. Vi hade nämligen köpt varsin bukett kvällen innan för att få så fina kransar som möjligt!  
IMG_9135red
Vi delade in dom i små minibuketter för att sedan binda ihop dom till en stor krans. Gick väl lite sådär, nästa år ska vi nog använda oss av ståltråd. Men med lite (mycket) tålamåd blev det två kransar tillslut!  
 
IMG_9142red
 
Linus kom hem från jobbet vid 16 och började skruva ihop grillen som vi också inhandlat kvällen innan. 
 
IMG_9136red
Medan började jag och Linnéa att piffa oss och till det behövs såklart musik! Så vi slog på en lite tveksam men ändå ok midsommarlista från spotify, lockade håret, drog några drag mascara på ögonfransarna, sjöng med i låtarna osv. 
 
IMG_9151red
Efter en stund var jag klar och såg ut såhär, hejhej👋🏼 
 
IMG_9157red
 Maten förberedes
 
IMG_9163red
 Grillmästaren Linus
 
IMG_9170red
 Medan vi väntade på att maten skulle bli klar så gosade jag lite med Molly
 
IMG_9186red
 
Sen kom Linnéa nummer 3 vid 19 och vi åt middag, alla var så hungriga så att ta kort på maten fanns inte på kartan, därför hoppar vi direkt till efterrätten, marängviss!
 
 
IMG_9177redMolly var också midsommarfin med en egen liten krans runt halsen<3
 
IMG_9191red
 Efter efterrätten spelade vi spelet Rackare, så himla roligt spel!
 
IMG_9205red
Det låter så tråkigt när man förklarar det men kortfattat så drar en av spelarna ett kort med en mening som saknar ett ord, sen ska de andra deltagarna med hjälp av sina kort med olika ord fylla i det tomma ordet i meningen så att den blir så rolig som möjligt. Roligast vinner den omgången. Och så kör man så tills man tröttnar typ.
 
IMG_9199red
Vilket vi ungefär aldrig gjorde. Vi skrattade oss dubbelvikta och spelade oavbrutet tills det blev dags att springa över till grannen vilket är Hanna och Felix för lite häng hemma hos dom och ett gäng. Där blev det lite mer spel och häng innan gäspningarna blev allt för täta och vi tackade för oss
 
IMG_9207
Jag och Linnéa nummer 3 vikande hejdå till Linus och Linnéa och började vandra hemmåt. Men stannade och kollade på denna underbara himmel över nydalasjön en stund. Titta bara. Helt oredigerad bild detta för den gör sig helt och mest rättvisa då. Sen sov Linnéa över hos mig och det var lite som i Stockholm igen <3 och det var den braiga midsommaren! 

V.25

 
Något jag gjorde den här veckan som var planerat: Gick på bildmuseet med Linnea, Camilla och Nelly som sedan övergick till fika som sedan övergick till att strosa på stan och avslutades med att krama Camilla som vi inte återser förrän i Augusti </3, fin dag! Och firat midsommar med lillebror, Linnea och Linnea (tre linnea och Linus alltså haha) men mer om det en annan dag! 
 
 
Som inte var planerat innan veckan: Jag och Nelly gick på Yoga (så svårt, vi tittade på varandra ibland för att söka stöd i de omöjliga positionerna som man skulle göra) sen gick vi hem till henne och gjorde FANTASTISK goda vårrullar och drack rosé, åt popcorn och såg svensk krimalare. Sånna kvällar gör sommaren så bra. Också en himla härlig och spontan grej var att idag, efter tre år i Umeå, gick jag för första gången runt hela nydalasjön! Med sällskap av Linnea, Agnes och Kikki, så härligt! De var extra wild and crazy som även badade efteråt
 
 
 
Och något nytt jag gjorde: Gick runt nydalasjön då!
 
Godaste maten jag lagade: Midsommarmaten! Halloumi, klyftpotatis, grillad majs, vattenmelonsallad med fetaost, mynta och lime (👌🏼👌🏼👌🏼) mmmmm  
 
Veckans känsla: Rastlös. Som så ofta. Och vad fasen ska man göra med livet. Men det börjar landa lite.
 
 
Veckans betyg:  4/5 mycket bra vecka trots rastlösheten i själen! 

20 juni

Jag tog ju examen för sisådär 18 dagar sedan. Känns som en evighet sen samtidigt som det inte riktigt gått in. På lördagen hade vi en examensittning och då även en sista förfest med klassen. Det sorgligaste av allt med att ha tagit examen är det faktum att vi faktiskt inte är en klass längre </3. 
 
Men iallafall, vi samlades alla, både MKV och journalister hemma hos Jesper och Agnes väst på stan kl 15. I våra finaste klänningar och kostymer och korkade upp bubblet.
 
Kvällens värdinna, Agnes.
 
Kikki och Ann
 
Anton och Eleonora
 
Vi trodde att regnet skulle besöka oss under examenshelgen, men vi fick superfint väder både fredag och lördag. Så balkongen var välbesökt. Här av Elin, Hanna, Greta och Kikki
 
Christoffer 
 
 
 
Felix och Hanna. Som har gått och förlovat sig :') 
 
Jonathan 
 
 
Jag, Julia, Linn, Sanna, Stina och Camilla. 
 
När bubblet var slut så styrde vi stegen mot rex där vi hade vår sista sittning tillsammans. Dansade, kramades, grät en skvätt och sa vi ses istället för hejdå. 

V. 24

 
Något jag gjorde den här veckan som var planerat: Kom tillbaka till Umeå lite på riktigt i söndags efter att ha spenderat en vecka i Skellefteå just efter examen så hade en lång Att Göra-lista då jag kom hem. Har bockat av det mesta. Annars så i onsdags låg jag och solade på Mimmies bakgård med henne, Camilla och Nelly, åt vattenmelon, påminde varandra om att dricka vatten och pratade om livets pirr och ångestmoment. Sedan på kvällen gick vi på kulturbageriet för att käka middag som sedan övergick till heartbeats på Gotthards. Cyklade hem utan jacka efter kl 00 och frös inte ens. Sommar <3. Annat planerat jag gjort denna vecka var att fota My och jobbat på lite grafiskt material till mammas företag. 
 
 
Som inte var planerat innan veckan: Linnea smsade "jag tänkte sätta mig någonstans vid Nydala och sola, äta melon och läsa. Vill du hänga med?" "jaa!" svarade jag, så det gjorde vi. Åt även lunch med henne och lillebror i fredags i rådhusparken och köpte mig en prickig klänning som nog ska få agera midsommarklänning. Men det kanske mest spontana var nog att jag köpte en biljett till Håkan Hellström, drack bubbel i en liten lägenhet med många personer jag tycker om, stod i kö i spöregn och skreksjöng och dansade till honom i lördags, mycket värt! 
 
 
Och något nytt jag gjorde: Har upptäckt sojanuggets, herremin, gör er själva en tjänst och spring på ica nu, köp nuggets från hälsans kök, spring hem igen, stek, ät, njut. 
 
Godaste maten jag lagade: Förutom dessa sojanuggets så har jag även lagat en mycket god laxsoppa (recept: stek en lök och vitlök, häll på 1 liter vatten, 1 fiskböljong, hacka morötter och zuccini i lagom stora bitar och låt koka upp, skär upp laxen i tärningar he ner i soppan, ner med 2 dl grädde, 3 lagerblad, låt koka ett tag, rör ner färskost med smak vitlök och örter. Smaka av med salt och peppar. Klart, Varsågod!) 
 
Veckans känsla: Upp och ner. Ner då det från och med nu kommer plinga mycket mindre i min telefon och upp för att jag har gjort allt fint ovan och varit med himla fina personer.  
 
Veckans betyg: Ändå en 4/5. Det är fint när det bra kan ta över det dumma. 

just nu

Just nu: ligger i soffan, viftar på tårna med mina skavsårsfylda fötter då jag försökte gå in ett par nya skor igår, dricker kaffe och lyssnar på Håkan. För ikväll ska jag få höra den musiken live vilket ska bli himla fint. För det finns nog ingen som kan skriva om hjärtekross och skavsår i kroppen så som Håkan kan. 
 
IMG_9120red
 
 
 
IMG_9123red
 
 
 

Vad jag ska göra i sommar

 
Vad ska du göra i sommar?
Jag har faktikst en väldigt oplanerad sommar. Vilket både är skönt och icke skönt. Jag jobbar på Gina men börjar inte förrän den 4 juli och jobbar till 31 juli, så inte så mycket jobb för mig i sommar. Vilket ju är rätt så härligt. Jag planerar att läsa en massa massor, kanske boka någon spontan resa i Augusti/september, åka en sväng till Stockholm. Och kanke kan vi få till en sleepover i Kassjö så som förra året. Jag har de senaste  4 åren missat Stadsfesten men i år är första gången som jag inte jobbar den helgen, därför funderar jag på att gå på den och även trästock! Jag vill bada massor i nydalasjön och ha picknick på stranden. Gå på massa secondhand och loppis och hänga lite på iksu också. Jag vill grilla halloumi, majs och annat gott med ett glas rose i handen.  
 
Ska du åka någonstans?
Förutom fram och tillbaka till mellan Umeå och Skellefteå så vill jag en sväng till Stockholm och kanske en sista minuten i augusti eller september, tänker italien, potrugal, spaninen, kroatien kanske mmm vore så drömmigt.
 
 
Hur länge ska du vara ledig?
Är ledig väldigt mycket. Vilket jag inte är så van vid och blir rätt så rastlös av det men ska försöka njuta. Jag börjar inte jobba förrän 4 juli och jobbar min sista dag 31 juli. så ledig hela juni och augusti.
 
Vad vill du verkligen hinna med? Egentligen väldigt enkla saker som att bada och läsa massor och umgås så mycket som möjligt med vänner
 
Vad tror du egentligen att du kommer göra? Kommer ju bli en hel del ligga i soffan och se på någon serie på netflix, har just sett klart första säsongen av Broadchurch så kommer väl plöja mig igenom de andra två nu
 
 
  Vad kommer du köpa inför sommaren? Böcker. Gjorde min första beställning för någon dag sen. Ni får se då paketet kommit fram🙌🏼
 
Kommer du använda det? Är helt övertygad 
 
Vad vill du säga till ditt sommar-jag? Det löser sig. Sluta stressa och noja
 
 
Vad kommer du äta? Mitt bästa sommarrecept då det kommer till mat är halloumi- och nektarinsallad mmm kommer nog bli myket sånt men också mycket gröt på grund av lat
 
Vad kommer du dricka? Man kanske inte ska romantisera alkohol men hoppas på en jäkla massa rose och sangria. Men också vatten såklart och kaffe på grund av beroende. OCH min nya favorit Fanta pink grapefruit, diabetikern som alltid har fått dricka cola eller sprite pga det har varit de enda lightdrycker sen forever, dansar ju en liten glädjedans💃🏼
 
Vad kommer du ha på dig? Birken, min nya kjol från gina som jag tror kommer bli sommarensfavorit, vida byxor, enkla klänningar, emilkepan till alla dagar jag inte kommer orka fixa håret typ så
 
 
 
Vad oroar du dig för? Hösten. Även fast jag har en plan är jag ju en jäkla nojare... det löser sig det löser sig det löser sig
 
Vad kommer bli extra speciellt i år? Detta är egentligen min första sommar som arbetslös eller kanske ska säga nyexamnierad kommunikatör för det låter finare. För första gången på 3 år vet jag inte hur hösten kommer se ut, antingen blir det plugg eller så blir det jobb. Återstå att se och jag försöker tycka att det känns spännande, vilket det ju såklart gör ibland. 
 
Hur kommer du minnas din sommar sen i september? Jag hoppas att jag kommer minnar den med värme, pirr och skratt. 
 

Examensdagen

Så hur fortsatte min examensdag? Joo↓ 
IMG_8989red
Efter att ha kramats massa med klasskamrater så gick vi (jag lite vemodig) från universitetet och åkte hem till Linus och Linnéa på Tomtebo. Där öppnade vi bubblet!  
IMG_8974red
Titta vad fint dom hade gjort med ballonger och serpentiner och allt :')  
IMG_8985red
 
IMG_9000red
Och för att inte tala om fikat KOLLA på detta goda!! 
IMG_9008red
 
IMG_9016red
Som jag nämde i tidigare inlägg så fick vi alla i Girl Powah vasin ros med fina budakp. På min ståd det Systerskap, fint.
IMG_9006red
Molly tog en liten powernap mitt i allt examnsfirande.  
IMG_9020red
Fina farmor 
IMG_9056red
Och mamma och pappa <3 
 
Medan de andra tog en liten promenad omkring i området blev jag och Linnéa överbjudna på en drink och balkonghäng hos Hanna och Felix som bor i huset brevid, lyx! Efter mycket skratt och god drink där så blev det lite brottom till restuarangen som vi bokat bord på, men vi hann! Efter god mat så kramade jag alla hejdå och kvällen fortsatte på Brännisfesten. Så himla bra dag! På lördagen hade vi examenssittning på rex, men mer om det en annan dag! 
 

5 Juni

Jag tog examen i fredags! Vill ni se hur det såg ut? okejrå! 
 
IMG_8823red
Efter 10 veckors praktik var vi alla återingeom samlade! Vi hade vårt sista seminarium som handlade om erfarenheter från praktiken och sen tog vi över ett ledig klassrum och gjorde om det till matsal/piff-sal! Här ovan har vi Calle och Eleonora! 
IMG_8825red
 Elin
IMG_8830red
Madde 
IMG_8842red
Camilla, Linnéa, Elin och Madde. Examensredo! 
IMG_8853red
Men först måla naglarna och korka upp bubblet! 
IMG_8861red
Linn, Amanda och Julia 
IMG_8885red
 
IMG_8888red
Efter examenscermoni och tal från lärare, ställde vi upp oss. Finaste klassen och nyexamnierade kommunikatörer! Skål för oss!
IMG_8907red
GRL PWR <3 
IMG_8919red
 
IMG_8920red
Nelly den stjärnan, gav oss alla varsin gul ros med peppigt budskap på, ska visa sen!  
IMG_8959red
 Mormor och mamma var där
IMG_8961red
Farmor och pappa också! 
 
Sen åkte vi vidare mot Linus och Linnéa där det blev fika och lite mer bubbeldrikande. Men mer om det en annan dag!
 
Idag: Min första dag med kandidatexamen i strategsik kommunikation och som arbetslös spenderar jag med att springa fram och tillbaka till tvättstugan, se Gilrboss på netflix och att åka hem till Skellefteå för att hänga med familj och vänner i en vecka! 

RSS 2.0