27 mars

 
 
 
 
 
 
 
Lite bilder från den maxade och superfina sista veckan i Umeå. Här i Stockholm är det vår och min tunnaste jacka är nästan för varm (kolla bara skillnaden på bilderna från skogpromenaden och den sista bilden haha). Lägenheten är superfin och den har en stor balkong som vi planerar att dricka rosevin på inom snar framtid. Första praktikdagen är även avklarad och det känns kul och spännade! Det blir nog himla fint det här.

22 Mars

IMG_0267red
 
IMG_0245red
 
IMG_0205red
 
IMG_0200red
 
Så kom den. Den där sista veckan i Umeå innan praktiken. Och nu gör jag allt för att maxa den. Hänger med lillebror och Linnea, äter middag med klassen på Allstar och går sedan vidare ett gäng till Bishops för att dricka en till öl. Idag har stjärnan ovan dragit ihop en promenad och trekamp runt nydala som sedan avslutas med pizza på ålidhem. Veckan fortsätter med lunch med Mimmie och att lämna tillbaka nycklar till jobbet. Sen en sista middag tillsammans med Girl Powah på skogis och en eventuell sista kareoketorsdag. Där emellan städar jag alla vrår i mitt lilla hem, äter ut min kyl och frys och packar ner garderoben i resväskor.
 
Är detta slutet på en era i livet? Känns så jäkla sorgligt och jag försöker njuta det mesta jag kan. Klockan 15.18 går tåget mot Stockholm och det lilla äventyret sätter igång på riktigt.  

20 Mars

 
IMG_4280red
 
IMG_4294red
 
IMG_4353red
 
IMG_4354red
 
My Blomquist
 
Foto / redigering: jag 

V.11

 
 
Något jag gjorde den här veckan som var planerat: Lämnade äntligen in uppsatsen, spelade squash med Greta och Fille (samma dag gick mitt iksu-kort ut </3), var med på mitt sista MediUm-möte för nu har vi T6:or lämnat styrelsen och lämnat över till de nya stjärnorna, sökt kurser som back-up plan för hösten och har även fotat My och gått på fulsittning i fredags!
 
 
 
 
Som inte var planerat innan veckan: Blev en spontan middag på Skogis i torsdags vilket ju alltid är trevligt och fick carpa sol med Nelly idag! 
 
Och något nytt jag gjorde: Gick omkring på Ålidhem med hårrullar i håret och en gosedjurskatt under armen. Det bästa med Ålidhem är att ingen tycker att det är konstigt
 
Godaste maten jag lagade: Provade något nytt och det blev så jäkla gott! Ungsbakad rotselleri och potatisgratäng, mmm
 
Skönt att veta att allt kommer att lösa sig för oss om utbildningen skiter sig. Vi blir en blandad kompott av DJ, crazy cat lady, backpacker, sexrådgivare, Zara Larsson osv osv ✨✨✨
 
Veckans känsla: Stress och separationsångest blandat med en lättnad i kroppen som jag inte kännt på länge och vårpirr.
 
Veckans betyg: 3/5 får det bli denna gång

14 Mars

Var ju som sagt på en liten second runda förra veckan där vi mest var på jakt efter outfits till fulsittningen nu på fredag men jag fick med mig lite andra grejer också! 
 
IMG_8257red
Exempelvis dessa två böcker! 
IMG_8296red
En av oss sover skriven av Josefin Klougart och De polyglotta älskarna skriven av Lina Wolff ( i denna hade någon med snirklig handstil så fint förklarat för nästa läsare vad Polyglotta betyder. Nämligen att någonting är flerspråkligt eller att folk pratar flera språk). Båda dessa är böcker som är hyfsat nya och jag hade ändå tänkt köpa dom inom snar framtid, så blev riktigt glad då jag hittade dessa för ynka 20 och 30 kr!
IMG_8282red
På fredag är det fulsittning med "Plan B" som tema, alltså vad vi skulle bli om utbildning skiter sig, min plan b är att bli crazy cat lady (vilket typ ändå är en lite seriös plan pga katter är = <3<3) så var på jakt efter kattgosedjur och en morgonrock. Hittade både och, och hittade till och med en morgonrock som jag tror jag kan använda sen också pga så fint blommönster! Hittade även en lampa med en fantastik lampfot. 
IMG_8307red
Men ändå mitt bästa fynd är nog ändå denna Mumin bok. Tänker att bilderna kanske går att rama in en vacker dag. Som liten var jag inte ett fan av Mumin men på äldre dar har jag fått upp ögonen för Tove Janssons fantastiskt vackra värld. Kolla ba ↓
IMG_8297red
 
IMG_8300red
 
IMG_8302red
 
 
Allt detta + gosedjuren för under 200 kr, jag tackar jag! Det var mina fynd för den här gången. 

V.10

 
Något jag gjorde den här veckan som var planerat: Second hand runda, gick på gästföreläsning, fotade My, fortsatt kämpande med uppsatsen och gick på finsittning i fredags✨ 
 
 
 
Som inte var planerat innan veckan: Sminkkursen blev inställd igen så vi fick omboka den till nästa vecka, spelade sqush med Greta (asså älskar squash, hur kan jag inte ha upptäckt denna träningsform tidigare???), Greta bjöd in till spontanmiddag vilket resulterade i en kväll med massa gapskratt (<3<3<3) och drog på mig någon slags matförgiftning i lördags och pappa kom och tog hand om mig <3  
 
 Jag och Elin då vi försöker ta en fin selfie på förfesten innan finsittningen, gick väl sådär haha
 
Och något nytt jag gjorde: I fredags var jag på första sittningen tillsammans med andra program än mitt egna vilker var så kul! Så intressant att dela bord med arkiologer, filosofer och historiker, lärde mig massor och hade supertrevligt! 
 
Godaste maten jag lagade: Lagade min go to-mat när jag inte har någon inspo till att laga mat men behöver matlådor, nämligen halloumilassange, mycket gott👌🏼
 
Veckans känsla: Den här veckan har varit kännts sååå lång men samtidigt gått så snabbt, är väl en kombination av att ha hunnit mycket i veckan och all stress. 
 
Veckans betyg: hmm 4/5 ändå för den braiga dagen i tisdags, den fina kvällen i torsdags och finsittningen får kompensera upp för all stress och sjukan i lördags

7 Mars

IMG_3864red
 
 
IMG_3912red
 
IMG_3896redd
 
My Blomquist
Foto/redigering: Jag
 
Några bilder jag tog på My för några veckor sedan och imorgon ska vi ses igen och fota lite mer

Idag har varit en händelserik och BRA dag. Vi gav oss själva ledigt idag eftersom vi pluggat 8 dagar i rad och för att vi igår lämnade in uppsatsen inför sista handlening innan examination. Så vi kände att vi förtjänade det! Så jag, Elin, Camilla och Linnéa tog oss ut på en second hand runda både för skojs skull men också på jakt efter outfits till fulsittningen som är nästa helg. Hittade några guldklimpar som jag tänkte visa sen någon gång. Efter vår shoppingrunda tog vi bilen till skolan för att gå på en gärsföreläsning om PR, så nu är vi förhoppningsvis PR-experter! Plus allt detta så har solen skinit och d-vitaminer har hittat sig in i kroppen, sånt är ju himla fint.

V.9

 
Något jag gjorde den här veckan som var planerat: Skrivit massa c-uppsats, haft en liten katt uppkrupen längst ner i min säng, hade Kristian Antilla som luchunderhållning en dag på bildmuseet, umgåtts med lillebror, jobbat, varit på skogis, en sväng på karaoken och haft en väldigt lugn helg.
 
Som inte var planerat innan veckan: Trodde inte jag skulle få någon semla alls denna fettisdags vecka men fick mig två! En som Camillas Erik kom förbi med från Kulturbageriet den dagen då vi satt och pluggade på bildmuseet och så bjöd min korridorsgranne på en (typiskt bra egenskap hos en granne!). Blev en vecka med 7 dagars plugg men det var rätt mysigt att sitta några från klassen i ett folktomt och tyst Hum och äta bullar till mellis. Har även fått träffa mer katter än beräknat denna vecka då Elin skrev idag "Jag har köpt en katt idag, är det okej om vi pluggar hemma hos mig? SÅKLART DET VAR OKEJ, titt ba på han :')↓
 
 
Och något nytt jag gjorde: Bokade tågresa ner till Stockholm (räknas typ som nytt för åker verkligen nästan aldrig tåg) så 25:e sitter vi ett gäng nervösa, pirringa och ängsliga mkv:are påväg mot nya äventyr
 
Godaste maten jag lagade: Semlan från Kulturbageriet (även fast jag inte bakat den) och morotssoppan jag slängde ihop här om dagen, känner mig nog aldrig så vuxen som då jag får ihop en god maträtt av eget påhitt.
 
 
Veckans känsla: Stressigt men överlag en bra känlsa i kroppen
 
Veckans betyg: 4/5! 

3 Mars

Mimmie fyllde ju år i söndags och vi överraskade henne med lite fika och presenter, mycket fint! Och det är rätt så kul att gömma sig i ett hörn i ett vardagsrum och möta en förvånad blick då hon möts av "JA MÅ HON LEVA" i skikiga toner. Såhär såg mitt paket ut iallafall, tycker de blev rätt fint om en får säga det själv.
 
IMG_0303red
 
IMG_0312red
 
Efter en gårdag som först innehöll c-uppsatsskrivande, jobb och sedan direkt vidare till Skogis för soppa och öl och sedan självklart lite skriksång på karaoken efter det, så mådde en som en förtjänade idag. Låg på golvet i grupprummet med datorn på magen idag under c-uppsatsskrivandet för världen snurrade lite väl mycket där ett tag. Efter en sådan gårdag känns det helt perfekt att jag ska möta upp några av dom som skreksjöng med mig igår, för att ikväll endast dega i en soffa och trycka godsaker. 

RSS 2.0