Fem fine frøkner på roadtrip. IIIII

Tredje dagen i Bodø steg vi upp, åt frukost och for ut på tur! 
 
IMG_0230red
Vi körde runt lite tills vi hittade vandringsleden som vi letar efter, Finnkonnakken! 
 
IMG_0231red
 
IMG_0232red
 
IMG_0241red
 
IMG_0256red
 
IMG_0258red
 
IMG_0265red
 
IMG_0270red
 Början var leden rätt platt men sen började den branta biten mot toppen på berget
 
IMG_0284red
 Vi vandrade på tills vi kände att vi inte orkade längre, då satt vi oss på en stor sten och drack kaffe i regnet, riktigt friluffsiga! Sen vände vi hemåt igen!
 
IMG_0290red
Där värmde vi på dagens lunch som denna dag bestod av tomatsoppa, perfekt mat efter att ha vandrat i regn i någon timma 
 
IMG_0293red
Sen gjorde alla det en kände för. Läsa, lyssna på podd, sova lite. Perfekt häng ändå 
 
IMG_0301red
 
 
Efter ett tag kokade vi te, poppade popcorn och spelade en omgång Bohnanza. Men blev glatt överraskade och avbrutna av vår husvärd som kom med en ny säng eftersom jag och Mimmie råckade ha paj vår, och han hade även med sig sin supersöta son som byggde tågbana och förklarade för oss på supergullig norksa att "far min jobbar med rör". Vi spelade tills det var dags att börja svira om och göra sig klar inför kvällen som bestod av middag ute i stan, där åt vi pizza och oreo-efterrätt tills magarna var så fulla att byxknappar knäpptes upp! Sen åkte vi tillbaka till huset och lagom till det fanns det utrymme i magarna igen så vi poppade de sista popcornarna vi hade och slog på en film. Så fin dag!!
 
Innan vi gick och la oss sen packade vi våra väskor för detta var tråkigt nog vår sista natt i huset och Bodø. Dagen efter for vi bland annat förbi Saltstömen innan vi styrde bilen mot Sverige igen, men mer om det en annan dag! 

24 September

Här om dagen skrev jag till min bror "Hej! jag tänkte ta en fotopromenad i skogen, häng med om ni vill!" Så han och Molly hakade på!
 
IMG_0578red
Vi gick in i skogen runt Nydalasjön 
 
IMG_0551red
Hittade blåbär! Synd vi inte hade med oss något att plocka dom i bara 
 
IMG_0531red
 
IMG_0590red
 
IMG_0600red
Vi hittade också grunden till ett gamalt hus och gamla gräsklippare, historen bakom det blev vi ju lite nyfikan på men fick inga svar
 
IMG_0611red
 
IMG_0634red
 
IMG_0644red
 
IMG_0650red
*försöker mig på att vara lite naturfotograf* 
 
IMG_0657red
 
IMG_0675red
Så liten men så snabb!! 
 
IMG_0684red
 
IMG_0686red
och så lite yolo på det, men ja det kändes som att vi tog vara på dagen! Sen vandare vi hem igen och for sedan på kvällen och röstade i kyrkvalet, gjorde det en kunde iallafall för att ge SD så lite utrymme som möjligt.
 
Idag är det söndag och jag har haft en fin helg, tacofredag, jobb, inflyttningsfest hos en klasskompis och nu idag varit på tattueringsmässan här i Umeå. Dock blev det ingen tatuering denna gång men kanske snart! 

fem fine frøkner på roadtrip. IIII

En dag som denna då pms:en gör att en känner att benen är som cement, att alla ens kläder är fula och alla bilder en fotar inte blir bra, så kan vi kolla tillbaka till då jag var i norge istället. Närmare bestämt forstättnigen på denna dag, andra dagen i Bodø. 
 
IMG_0073red
 
När vi kom hem från Mjelle så gick vi förbi våra närmsta grannar för att säga hej, kossorna alltså. Kolla vilken dröm location de har på sin hage! 
 
IMG_0079red
Sen gick vi tillbaka till vårt hus för att.. 
 
IMG_0088red
..ligga å götta oss i solen på vår terrass! 
 
IMG_0128red
 
IMG_0094red
 
IMG_0141red
Detta livsnjut alltså! Vi slog på vår bästa musik, dansade och njöt av solen tills magarna började kurra
 
IMG_0166red
 
IMG_0169red
Då ställde sig Sofie vid grillen och grillade detta goda, chorizo, citron, zucchini och halloumi. Och till det rotgrönsaker i ugn och sås och vin. Mmmmmm
 
IMG_0178red
Solen värmde fortfarande så vi åt ute på terrassen 
 
IMG_0182red
 
IMG_0199red
Drack vin i kvällssolen och Mimmie sa "kan du ta kort på mig nu? När jag är gammal och grå vill jag kunna titta tillbaka på det här ögonblicket och tänkta Åh här är jag när jag var 23 och drack vin i kvällsolen i Norge och njöt av livet!" "Okej" sa jag för jag vill också titta tillbaka på dessa bilder och tänka så. 
 
IMG_0206red
 
IMG_0212red
 
IMG_0226red
Efter middagen spelade vi spel och när himlen började se ut såhär så gick vi och la oss. Så himla himla bra dag! (Sen då vi gått och lagt oss råkade jag och Mimmie ha sönder luftmadrassen som vi sov på och fick sova på soffan i vardagsrummet istället där 10 envisa flugor herjade och gjorde så en inte sov en blund. Mindre bra avslut på en fantastik dag.. haha)  

11 September

Just nu på grafisk design så läser vi en fotokurs och varje vecka får vi ett tema som vi ska fota utifrån och sedan välja ut en bild som vi vill redovisa för klassen. Rolig grej tycker jag för då får en utmana sig i att komma på något bra till temat och tar sig även ut och fotar. Förra veckans tema var Skönhet. Mina tankar gick direkt till modeller, smink, fixat hår, magazin osv, den fixade och piffade skönheten. Så jag tänkte tvärt om och ville istället fota den naturliga, osminkade och ofixade skönheten. Så skrev till Nelly och frågade om jag fick fota henne då hon bara sitter vid sitt köksbord och är. Det fick jag och såhär blev det! 
 
IMG_0442red
 
IMG_0451skönhet
 
IMG_0449skönhet
 
IMG_0480red
 
IMG_0478 Linneaforssell. skönhet
 
 
Den sista bilden blev den som jag valde att redovisa för klassen. Gillar blicken och närvaron i bilden. Fina Nelly <3 

V.35

 
 
Något jag gjorde den här veckan som var planerat: Skolan började i måndags och det känns än så länge kul och bra! Så har varit i skolan de flesta dagarna och jobbat på grupparbete. Men annat kul som har hänt i veckan är att bokklubben hade sin första träff i tisdags, vi valde "min käraste vännina" som första bok, är så pepp på detta!! I Onsdags stod det Paltfest i schemat, fem fine frøkner hade återträff och vad passar då inte bättre än att koka palt? SÅ gott! Och sofie visade filmen hon klippt ihop från vår resa, så fin <3. I helgen hjälpte jag Linnea att flytta så nu bor hon passande nog endast ett hus ifrån mig. I lördags var jag på festligheter och dansade tills klockan slog stängning💃🏼
 
 
Som inte var planerat innan veckan: Hjälpte ju som sagt Linnea att flytta i fredags, något som inte var planerat men ändå mysigt var att hon sen inte vågade sova själv i den stora nya lägenheten så hon frågade om jag kunde sova över haha <3. Var också hundvakt åt Molly, alltid mysigt! Och söndagen spenderades hela dagen på Johannas stekheta balkong (Vem kunde tro att vi skulle få en sån underbar dag nu i september?) snackade oss igenom gårkvällens bravader, drack kaffe och började läsa på bokklubbsboken. Perfekt bakisdag! 
 
Och något nytt jag gjorde: Kokade palt! Så lätt ju!? kommer bli en ny standard rätt 
 
 
Godaste maten jag lagade: Palt!
 
Veckans känsla: Pepp! Även fast jag varit sjuk i veckan har jag gjort massa skoj och att skolan är igång igen känns så bra. 
 
Veckans betyg: 4,5/5 hade fått en 5 om jag hade sluppit att va sjuk. Men BRA vecka. 

RSS 2.0