Island, dag 2

Dag två på island började med tassande fötter runt i lägenheten för att se om någon annan var vaken för att sedan krypa ner i dens säng och prata om gårkvällen. 
IMG_7368red
Den började även med lite bakiströtta huvuden. Vi åt frukost och tog oss sedan ut på Reykjaviks gator för att kolla in butiker och second hand butiker. Själv var jag jakt på en sån där typsikt islänsk tröja men hittade aldrig någon i min prisklass eller som var tillräkligt mjuk. 
IMG_7399red
Efter ett tag då hjärnorna ville ha påfyllning av kaffe och magarna kurrade en aning, så gick vi till Café Babalu. 
IMG_7400red
 
 
lskdlkDär var det väldigt mysigt och gulligt inrett. 
IMG_7408red
Vi slog oss ner i några soffor och konstaterade att det kändes nästan som att vi var på vänner-fiket.  
IMG_7414red
Några tog crepes fyllda med choklad och nutella  
 
IMG_7479red
 
Efter att huvud och magar var belåtna styrde vi stegen mot en park där vi skulle gå en guidad tur runt staden. Men allt är så fint i Reykjavik så en ville stanna och kolla hela tiden så på slutet fick vi småspringa för att hinna i tid. Men kolla ba: 
IMG_7466red
 
 
 
IMG_7532red 
IMG_7481red
Överallt finns det även street art som en såklart måste stanna och ta lite kort på.   
IMG_7497red
Vi hann till den guidade turen iallafall och tur var väl det för vi alla var himla överens om att det var väldigt givande, vi lärde oss så himla mycket spännande!
IMG_7495red
På ett av stoppen fick vi en katt på besök, hejhej katten! 
IMG_7536red
Vi lärde oss bland annat att Islands befolkning består av 98 % urbefolkning, det finns en app som säger till om man är för nära släkt med varandra och alltså inte borde gå hem med varandra efter krogen, Island har ingen försvarsmakt men 3 helikoptrar om det skulle hända något, om man får barn måste man välja ett namn från en lista med godkända namn. Vi lärde oss även Island är 3:a på listan över länder med minst kriminallitet, per år sker 1,1 mord och poliserna har så lite att göra att de har ett Instagram-konto där de lägger upp vad de gör om dagarna. Och massa annat som ba gjorde Island till ett ännu mer intressant land.  
IMG_7542red
Efter den guidade turen gick vi tillbaka mot statskärnan. Det häftiga med Reykjavik är att man nästan från alla gator kan skympa ett berg som ba står där i sin ståtlighet.  
IMG_7511red
Några av oss valde att gå hem och vila fötterna medan jag, Madde och Nelly tog oss en liten kort promenad till Reykjaviks kyrka. 
IMG_7545red
Såhär ser den ut på lite närmare håll. Vi fick det förklarat för oss att den ska illustrera en gejser, häftigt ju! 
IMG_7553red
Den var väldigt fin innuti också! Men anledningen till att vi gått dit var för att åka upp i tornet och kolla på utsikten som vi hört ska vara rätt fin. 
IMG_7566red
Och det var den ju såklart! Kolla ba ↑↓ 
IMG_7570red
Det gick att se ut över staden i alla riktningar, mycket fint!
 
Sen gick vi tillbaka till lägenheten, låg tysta i en timme med fingrarna skrollandes på mobilerna, uppdatera Instagram, skrolla Facebook och säga hej till familjen. För sån tid behövs ju också. Klockan 20 hade vi reserverat bord på resturangen Fish and Chips, där vi åt just väldigt god fish and chips. 
 
Och det var den lördagen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0