fortsättning på sista dagen på Island.

Fortsätter på den här dagen. Vår, tyvärr, sista dag på Island. 
 
Efter att ha varit på black beach och mättat våra magar så satte vi oss i bilen igen och åkte den lilla turen på ca 15 minuter för att komma till detta. ↓ Det förklarar nog Island ganska bra, 10-15 minuter med bil så har du kommit till ett helt annat landskap. 
IMG_8491red
Vattenfallet Skógafoss! 
IMG_8498red
 
 
IMG_8506red
Så små mot det mäktiga vackra vattenfallet.
IMG_8511red
Skógafoss är ca 25 meter brett och faller 60 meter så det skvätte rätt bra, efteråt då vi gick tillbka till bilarna såg det ut som att vi hade gått en promenad i spöregn.  
IMG_8528red
Vi satte oss i bilarna igen och körde mot det geotesmiskt området Krýsuvik. När vi började skymta sånt här efter vägen förstod vi att vi var nära.  
IMG_8588red
 Det var väldigt vackert där, titta bara ↑↓
IMG_8576red
 
IMG_8569red
 
IMG_8554red
 Dock så stank det väldigt mycket äggfis på grund av de underjordiska gaserna.
IMG_8589red
 
IMG_8602red
 
IMG_8516red
Vi stod och njöt en stund av den vackra utsikten innan vi åkte ut på de dramatiska vägarna igen. 
IMG_8615red
Till vårat sista stopp. Detta underbara, Blue lagoon. Naturligt varma källor som är ca 37-39 grader och är som att bada i något som liknar blå mjölk! Helt underbart avslut på en fantastisk resa, här simmade vi omkring, fick ansiktsmask och pratade om våra favorit moments under resan. 
 
Efter att ha badat klart, åkte vi till Keflaviks flygplats där några timmars väntande tills vårat flyg skulle avgå ca kl 01 på natten. Just den kvällen som vi skulle åka var det stor chans till att se norrsken, så då vi var påväg till flygplatsen släcktes hela Reyijkavik ner för att man skulle kunna se det så bra som möjligt. Reyijkavik alltså <3. Det här landet kommer nog aldrig sluta fascinera mig.
 
Och den här resan kommer jag alltid bära med mig som något fantastikt.
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0